Gust unic, plăcere maximă. Tochitura moldovenească
Varianta de tochitură recomandată astăzi este consumată cu plăcere de toți cei care trec pe la Hanul Ancuței. Merită încercată.
Ingrediente necesare pentru 4 porții:
500 g carne de porc
3-4 cârnați oltenești
200 g ficăței
2 căni cu supă
2 cepe
5 căței de usturoi
1 cutie cu roșii în bulion
1 cutie cu ciuperci
200 ml vin roșu
2 frunze de dafin
pătrunjel verde
ardei iute
cimbru
boia
sare
piper
ulei
Mod de preparare:
Curăță și taie carnea, presară sare, piper, cimbru și stropește cu puțin vin roșu. Lasă la rece 30 de minute. Încinge trei linguri cu ulei într-un tuci și călește carnea.
După zece minute, adaugă cârnăciorii tăiați și ficățeii. Când s-au rumenit, scoate-le într-un castron și ține la cald. În grăsimea rămasă, călește ceapa. Adaugă și cărnurile, amestecă și stinge cu două căni de supă (ori apă). Aromatizează și pune un strop de boia. Lasă pe foc mic, acoperit.
După 30-40 de minute, pune roșiile, vinul rămas, usturoiul pisat și lasă să dea într-un clocot. Dă la cuptor până ce scade sosul.
Servește tochitura cu mămăliguță și, de ce nu, ouă ochiuri în apă.