Ții post? Încearcă un preparat simplu și delicios: Spaghete cu măsline și conopidă
Ingrediente necesare (4 persoane):
350 g spaghete fără ou
250 g buchețele de conopidă
1 lingură capere desărate
10 măsline verzi fără sâmburi
1 ceapă mică
3 linguri ulei de floarea soarelui
1 lingură ulei de măsline
3-4 fire ceapă verde
busuioc
sare
Mod de preparare:
Se spală bine conopida și se opărește în apă clocotită cu sare timp de câteva minute. Se pun pastele într-o oală cu multă apă clocotită cu dare și se fierb timp de 10 minute (sau conform indicațiilor de pe ambalaj), apoi se scurg de lichid. Se toacă ceapa mărunt și se sotează în tigaie cu uleiul de floarea soarelui puțin încălzit, împreună cu caperele desărate și cu măslinele tăiate rondele. Se adaugă buchețele de conopidă și se lasă să se întrepătrundă aromele.
Se răstoarnă pastele peste sosul din tigaie și se călesc câteva minute, până când toate ingredientele sunt amestecate bine. Se asezonează cu puțin ulei de măsline crud și se presară ceapa verde tocată mărunt. Se servesc calde.
Sursa: Revista Rețete vegetariene
Sursa foto: profi.ro