Mușchiuleț de porc împănat. Nu-i poți rezista
Preparatul de astăzi conține toate ingredientele care te determină să îl consumi, să îl savurezi și să îl recomanzi prietenilor: mușchiuleț de porc împănat.
Ingrediente necesare:
1 kg mușchiuleț de porc
100 g slănină afumată de porc
100 g bacon/kaizer
5-6 căței usturoi
100 ml vin alb
100 ml ulei
1 linguriță cu vârf cimbru uscat
sare
piper
Mod de preparare:
Mușchiulețul spălat bine se crestează cu un cuțit bine ascuțit, din loc în loc. Se umple crestăturile cu feliuțe de usturoi și slănină.
Se pune mușchiulețul într-un vas termorezistent. Se condimentează cu sare, piper proaspăt măcinat și cimbru uscat. Se toarnă în vas vinul și uleiul, se pun restul de usturoi, bucățele de bacon și slănină lângă mușchiuleț, se acoperă cu o folie de staniol și se coace în cuptorul preîncălzit la 200°C timp de 40 minute.
După acest interval se scoate folia și se coace apoi până se rumenește pe ambele părți.
Se servește imediat cu garnitură de cartofi, orez, varză călită sau legume.
Sursa foto: gustos.ro