Rețeta pentru prânzul de luni. Cârnați pe pat de cartofi
Vrei un preparat rapid și gustos? Nimic mai simplu. Rețeta de cârnați pe pat de cartofi te va încânta.
Ingrediente necesare pentru 8 porții:
1 kg de cartofi
1 ou
1 morcov
2-3 linguri cu smântână (sau iaurt)
100 g brânză de burduf
10 g brânză dulce
200 g cârnați țărănești
2 linguri cu cașcaval de vacă ras sau mozzarella
unt pentru uns tava
sare
pătrunjel (opțional)
Mod de preparare:
Amestecă brânzeturile, mai puțin cașcavalul ras, cu smântâna și oul. Fierbe cartofii în coajă. După ce s-au fiert și răcorit, curăță cartofii și taie-i felii mai groase. Așază un strat într-o tavă unsă cu unt.
Pune compoziția de brânză și un strat de morcov fiert, tăiat bastonașe subțiri. Din nou, un strat de cartofi.
Presară cașcavalul ras deasupra, așază cârnații crestați și dă la cuptor, la foc mediu.