Minunile Sfintei Ana revărsate asupra familiilor fără de prunci

Mulţime de minuni a făcut şi face bogăţia harului Sfintei Ana celor ce cu credinţă cheamă sfântul ei nume şi pretutindeni oferă grabnic ajutor şi înţelepciune celor ce se află în nevoi şi în primejdii. în mod special desface legăturile sterilităţii şi dăruieşte copii părinţilor fără de prunci şi femeilor sterile.

Mulţi – din zona Halkidiki şi alte oraşe şi sate mărturisesc cu bucurie despre mulţimea binefacerilor primite de la tămăduitoarea de boli Sfânta Ana. Aceştia, împlinind canonul rânduit, au primit dezlegarea nenaşterii lor de prunci. în multe regiuni frumoase din Halkidiki se aud numele Ioachim şi Ana, date de către părinţii ce erau mai înainte fără de prunci – după ce au primit dezlegarea de sterilitate prin mijlocirea harului Sfintei Ana în mod special primului lor copil.

La începutul secolului al XVIII-lea, comandantul turc (caimacamul) din insula Limnos era de mulţi ani fără copii. El a fost informat de către un bun prieten al său grec, care fusese şi el fără de prunci, că prin mijlocirile Sfintei Ana a primit dezlegarea sterilităţii soţiei sale, dobândind apoi copii. Auzind acestea, comandantul mohamedan a crezut şi a venit la schitul nostru şi, închinându-se Sfintei Ana, a rugat pe părinţii de atunci ai schitului să se roage făcătoarei de minuni ca să-i dăruiască prunci, vindecând sterilitatea soţiei sale.

Părinţii, văzând credinţa şi dorinţa acestuia, i-au dat ulei de la candela Sfintei Ana şi Sfânta Agheasmă şi îndrumările de rigoare, despre înfrânare şi post timp de patruzeci de zile împreună cu familia lui, şi să facă multă milostenie către orfani.

Mulţumind părinţilor, turcul s-a întors acasă, împlinind toate câte a fost sfătuit. După terminarea perioadei de înfrânare şi de post, în mod minunat, soţia lui a rămas însărcinată, iar după ce a dat naştere unui băiat, comandantul turc a venit din nou la schitul nostru, mulţumind Sfintei Ana, şi a dăruit o candelă de argint de aceeaşi greutate cu greutatea pruncului său. Candela respectivă se află în faţa sfintei icoane a Sfintei Ana, dând mărturie de minunea ce s-a petrecut în urmă cu două secole.

Închinătorul evlavios Nicolaos Asimakis, din Brillisia de Sus, Atena, avea o soră fără de copii. Venind la schit a primit îndrumări pentru cazul femeii sterile, precum şi explicaţiile necesare.
Iată ce mărturiseşte în scrisoarea sa din 11.03.1996:
Sunt im închinător smerit, am trecut pe acolo precum vă amintiţi şi mi-aţi dat cele sfinte, ulei sfinţit, agheasmă şi anafură şi explicaţii, iar după ce sora mea, împreună cu soţul ei, au făcut tot ce trebuia, a rămas însărcinată şi se află în luna a patra, iar noi vă rugăm să o pomeniţi în continuare pentru a avea o naştere uşoară cu harului Sfintei Ana.
* * *
Soţia lui Polighiros Gheorghios Psatha a pierdut mai multe sarcini. Atunci Gheorghios Psatha a venit la schitul nostru şi s-a închinat Sfintei Ana cu credinţă, promiţând că, atunci când se va naşte copilul, o să aducă ceară curată în cantitatea greutăţii pe care o va avea copilul. Acest lucru s-a împlinit, domnul Gheorghios aducând şi alte daruri pentru biserică. Şi, mulţumind apoi cu lacrimi, slăvea pe Dumnezeu şi pe Sfânta Ana cu recunoştinţă.

* * *
Anghelos şi soţia lui, Vasiliki, din satul Stavros, Halkidiki, nu aveau copii. Soţul Anghelos a venit la schitul nostru şi, închinându-se Sfintei Ana, a primit îndrumări de la părinţi şi tot ce mai trebuia în legătură cu canonul respectiv, pe care l-a înfăptuit întocmai. Cu harul Sfintei Ana au devenit părinţi ai mai multor copii, fiind recunoscători lui Dumnezeu şi Maicii Născătoarei de Dumnezeu. Amin.

* * *
Pashalis Viseris, din satul Vamvakofito (Sintiki Serres), a vizitat schitul şi, aflând de minunile Sfintei Ana, a rugat-o pe aceasta cu lacrimi pentru fiul său, care suferea de o boală incurabilă şi foarte dureroasă, şi a promis ca, după vindecarea acestuia, să săvârşească o noapte de priveghere în biserica Sfintei Ana.

Intorcându-se în satul său, l-a găsit vindecat şi deplin sănătos pe cel ce fusese suferind, pe fiul său, Constantin. Intrebându-l când s-a făcut bine, a aflat că minunea s-a săvârşit în ziua în care a făcut promisiunea privegherii. Astfel, ne-a trimis o scrisoare în care ne-a relatat cele întâmplate şi, odată cu aceasta, a trimis şi banii pentru cele necesare, încât s-a săvârşit privegherea în numele lui.

* * *
In satul Stanos din Halkidiki era o femeie grav bolnavă. Aceasta fusese consultată de patru medici, dintre care niciunul nu îi mai acorda vreo şansă de supravieţuire. Ieromonahul Neofit, venit acolo din Sfânta Ana cu obişnuitele drumuri pentru Schit, a fost chemat la căpătâiul bolnavei, a făcut slujba Sfinţirii Apei şi semnul Sfintei Cruci cu icoana Sfintei Ana, iar harul ei vindecător a lucrat, vindecând pe femeia află pe moarte, spre surpriza tuturor.

Drept semn al nespusei recunoştinţe către Sfânta Ana, soţul celei vindecate a dăruit schitului un juncan.

* * *
Gheorghe şi Ana, creştini cucernici din satul Melissa, nu dobândeau copii. Aflând ei despre mijlocirea Sfintei Ana pentru cei fără copii, Gheorghe a venit la schitul nostru.

Aici s-a închinat cu smerenie Sfintei Ana, a luat îndrumări de la stareţul Schitului, precum şi canonul rânduit. Făcând ei toate cele stabilite cu smerenie şi cu frică de Dumnezeu, în luna februarie a anului 1986 soţia Ana a rămas însărcinată şi a născut un prunc, iar mai târziu a născut şi alţii. Astfel, cea care era sterilă a devenit mamă a mai multor copii, slăvind şi binecuvântând pe Dumnezeu şi pe Maica Născătoarei de Dumnezeu, Ana.

Ieromonah Serafim Dunia, Minunile Sfintei Ana revărsate asupra familiilor fără de prunci, Editura Agaton

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *