Sigur nu reziști ispitei. Friptură haiducească de porc
Poți încerca mâncarea haiducilor acasă la tine. Vei simți gustul de vis al acestui preparat.
Ingrediente necesare:
– 1,5 kg de piept de porc
– 1 kg de cartofi
– sare,
– piper
– boia
– chimen
Mod de preparare:
Se spală carnea, se freacă bine cu sare grunjoasă, se piperează cu piper proaspăt măcinat, se adaugă chimen și boia dulce pudră și se pune într-o tavă.
Se pune friptura la rece în frigider ca să se macereze și să se întrepătrundă aromele bine.
Se acoperă tava cu folie de aluminiu înainte de a se lăsa la rece.
Se încinge cuptorul, apoi se pun 2 căni de apă peste carnea macerată.
Se acoperă cu folie de aluminiu și se bagă la cuptor pentru o oră.
Se curăță cartofii, se spală și se taie pe jumătate, apoi se sărează.
După o oră, se scoate friptura și se așază cartofii în tavă. Se mai pune o cană de apă, se trage folia de aluminiu și se mai lasă o jumătate de oră la cuptor.
Se scoate tava, se ung friptura și cartofii cu sosul lăsat și se mai lasă jumătate de oră, fără folie, să se rumenească.
La final se scoate friptura rumenă și fragedă, care se servește fie cu o salată verde, fie cu salată de ardei copți sau cu mujdei de usturoi.
Sursa: clickpoftabuna.ro; Sursa foto: superwomen.ro