Nu sta pe gânduri. Încearcă cotletele de porc răsfățate cu mere
Ai poftă de un preparat delicios? Cotletele de porc, pregătite după această rețetă îți vor încânta papilele gustative.
Ingrediente:
4-6 cotlete de porc de 200 g fiecare
4-6 mere
4 căței de usturoi
6 linguri de zeamă de lămâie
200 ml sos de soia
100 ml oțet de orez
2 1/2 linguri de rădăcină rasă de ghimbir
4 linguri de ulei de măsline
3 linguri de vin de orez
1 linguriță de piper
80 g zahăr
sare
piper
Mod de preparare:
Curăță cotletele de grăsime. Curăță și toacă mărunt cățeii de usturoi, apoi amestecă-i cu oțetul de orez, 3 linguri de zeamă de lămâie, sosul de soia, rădăcina rasă de ghimbir, uleiul de măsline și piper. Așază cotletele în marinata rezultată din amestecul ingredientelor de mai sus și lasă-le la marinat peste noapte.
Curăță merele, scoate-le sâmburii, taie-le pulpa în sferturi, apoi în felii. Încinge zahărul, oțetul de orez și restul de zeamă de lămâie, fără a le aduce la punctul de fierbere. Adaugă merele, și fierbe-le la foc mic cca. 20 min. Mărunțește merele și adaugă-le în sos.
Scoate cotletele din marinată, șterge-le prin tamponare, apoi prăjește-le pe grillul încins în prealabil cam 8 minute o parte și pe alta. Servește-le fierbinți cu minunăția de sos.
Sursa: Bucătăria la îndemâna oricui ; Sursa foto: restaurantedelux.ro