Ai probleme cu părul? Câteva secrete pentru a-l revitaliza

par frumos

Nu e ceva neobișnuit să ți se subțieze părul, să-și schimbe textura și să devină tot mai uscat pe măsură ce îmbătrânești, mai ales dacă ai petrecut ani întregi supunându-l la diferite tratamente, iar hormonii tăi intră în acțiune. Dacă situația continuă să se înrăutățească, consultă un dermatolog. Dacă nu, caută șampoane, balsamuri și măști pentru păr hidratante și tratamente de la saloanele de coafură ce-i vor reda părului tău moliciunea ca de mătase.

Păr rupt

Dacă părul tău e rupt în jurul feței, trece-ți cu degetele puțin gel prin păr, ceea ce va face ca produsul să se distribuie ușor și uniform și să netezească firele problematice.

Fire albe

Când începi să vezi câteva fire albe rătăcite – bine, mai mult de câteva -, șuvițele reprezintă o variantă atractivă și care necesită puțină îngrijire. Chiar și atunci când firele albe cresc la loc, nu vor atrage la fel de multă atenție cum ar face-o dacă părul ar avea o singură culoare. Kiturile de realizare a șuvițelor acasă sunt o variantă ieftină, dar nu le încerca decât dacă le pricepi bine, sau cheamă o prietenă care se pricepe (gândește-te cum va arăta partea din spate).

Se văd rădăcinile

Acoperă rădăcinile albe cu rimel negru sau maro și periază-le cu o perie pentru gene sau cu o periuță de dinți veche. Dacă ești blondă, înmoaie un aplicator curat de rimel în fondul de ten și aplică-l pe rădăcini. Sau poți uda o pensulă de fard de pleoape și poți aplica fard de pleoape de o culoare complementară.

Permanent

Dacă părul tău e deteriorat din cauza permanentelor, renunță la ele. Ia în calcul o tunsoare grozavă. Vei fi surprinsă cât de ușor e să-ți construiești un aspect mai texturat și mai liber tunzându-ți părul în trepte, pentru a avea lungimi diferite.

Păr uscat și ars

Trece prin părul uscat balsam ultrahidratant. Lasă-l circa 10-15 minute și se va absorbi în păr. Spală-te cu șampon, aplică balsam, clătește-l și aranjează-l. Această „mască pentru păr” va ajuta la înmuierea și hidratarea părului în același mod în care o mască facială îi dă feței acea vigoare în plus.

Fă-l să strălucească

Freacă în palme puțin ulei de corp și aplică pe părul uscat.

Sprâncene grizonante

Nu pensa, nu smulge sau mutila în orice fel bietele fire grizonante răzlețe. Sprâncenele tale vor avea găuri. Încearcă un gel nuanțator de sprâncene, până când ești gata să le ai grizonante, sau vopsește-ți-le în aceeași culoare cu părul.

Fire albe mai albe

Dacă vrei să scoți din păr tenta de galben și să dai strălucire albului, folosește albăstreală pentru rufe – serios! Diluează o linguriță în 500 de mililitri de apă caldă. Folosește-o la ultima clătire, după ce te speli cu șampon.                      Sursa:  Rona Berg, Rețete de frumusețe, rapide și eficiente

Sursa foto: youtube.com

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *