Rețeta zilei. Ciulamaua de ciuperci (de post)
Intrăm în curând în postul Paștelui și avem nevoie de idei pentru a prepara mâncăruri cât mai variate. Astăzi vă propunem ciulamaua de ciuperci (de post), delicioasă, ieftină și ușor de gătit.
Ingrediente:
Pentru 4 persoane, ai nevoie de următoarele cantități de ingrediente:
– 1 kg de ciuperci;
– 50 gr de făină;
– 200 ml de ulei;
– 300 ml de supă de legume;
– mărar, pătrunjel;
– sare, piper.
Mod de preparare:
Ciupercile trebuie spălate, tăiate și puse la fiert. Cât timp fierb, pregătește sosul. Pune uleiul într-o cratiță și adaugă făină, amestecând cu o lingură de lemn. Treptat, adaugă supă de legume, amestecând în continuu, pentru ca făina să nu formeze cocoloașe. Dacă nu ai la îndemână supă de legume, poți folosi și apă, însă supa de legume potențează gustul delicios al acestui preparat. Sosul trebuie să aibă o consistență cremoasă. În momentul în care ai obținut-o, scoate și ciupercile de la fiert și adaugă-le în sos, împreună cu sarea și piperul. Ciulamaua mai trebuie lăsată la fiert aproximativ 5 minute, după care poate fi pusă în farfurii pentru a fi servită. Odată pusă în farfurii, se ornează cu verdeață tocată. Ciulamaua de ciuperci de post poate fi consumată și cu pâine, dar combinația ideală este cu mămăligă, relatează divahair.ro