Ciocănele umplute cu măsline
Încercați această rețetă ușoară și rapidă și veți încânta papilele gustative ale invitaților
Ingrediente:
1 ceapă roșie
20 măsline negre
1 legătură pătrunjel
50 g miez de nucă
50 g migdale
2 căței de usturoi
2 linguri pastă de roșii
2 linguri ulei de măsline
4 ciocănele de pui mai mari (800 g)
1 lingură unt
sare
piper
Mod de preparare:
Se toacă mărunt ceapa, măslinele, nucile, migdalele, usturoiul și pătrunjelul. Se pun toate într-un castron și se amestecă cu pasta de roșii și cu o lingură de ulei. Se condimentează cu sare și piper.
Ciocănelele se spală și se usucă cu prosoape absorbante din hârtie. Cu ajutorul unui cuțit ascuțit, se face un buzunar între carne și piele.
Se umplu buzunarele ciocănelelor cu amestecul de măsline și se prind cu scobitori deasupra pentru a nu ieși umplutura.
Se unge un vas cu unt, se așază ciocănele, se stropesc cu ulei și se adaugă puțină apă. Se introduc în cuptorul preîncălzit pentru 25-30 de minute. La jumătatea timpului se întorc. Se pot servi cu legume proaspete, pâine sau cu cartofi.