Deliciu culinar. Saramura de pește

saramura

Rețeta propusă astăzi are un succes nebun, fiind utilizată la mesele în familie, și când musafirii vor să savureze un preparat delicios.

Ingrediente necesare:

7 păstrăvi
3 ardei
2 roșii
2-3 ardei iuți
4-6 căței usturoi
4 linguri ulei
2 fire cimbru
2 foi dafin
1/4 legătură pătrunjel
3 lingurițe oțet
1 linguriță sare
piper negru

Se pun ardeii, roșiile și ardeii iuți pe grătar. Se coc pe toate părțile până au pete rumene peste tot. Se scot într-un vas, se presară cu sare, se acoperă cu folie și se lasă să se răcorească.

Între timp se curăță peștii și se ung bine cu ulei pe ambele părți. Grătarul se curăță foarte bine cu o perie de sârmă, apoi se gresează bine cu o bucată de slănină. Dacă vi se pare ca grătarul nu e bine uns puteți să-l ungeți și cu ulei.

Așezați peștii pe grătar și coaceți-i până se rumenesc. Nu-i mișcați pe grătar până pielea nu e crocantă. Întoarceți-i și prăjiți-i pe a doua parte la fel.

Între timp curățați legumele coapte de coajă, semințe și cotoare. Tăiați-le cubulețe mici, reținând sucul de la ele.

Puneți legumele tocate (cu tot cu sucul lăsat) împreună cu cimbrul, dafin, sare, piper după gust și 2.5 căni de apă la fiert. Lăsați să fiarbă 5 minute de la primul clocot.

Striviți usturoiul și frecați-l bine cu ulei până devine ca o maioneză. Turnați maioneza în saramură. Mai fierbeți 2 minute.

Scoateți cimbrul și foile de dafin din saramură. Adăugați oțet după gust 3 și dregeți de sare.

Puneți peștii copți într-un vas încăpător. Presărați-i cu pătrunjel tocat fin. Turnați saramură peste ei. Acoperiți vasul și lăsați să stea până faceți  mămăliga.

Serviți saramura de pește cu mămăliguță.

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *