Viaţa se trăieşte, nu se caută, nu se învaţă

Cândva nu vom mai avea nevoie de cuvinte. Limbajul sufletului se înţelege peste tot în natură. Suntem ceea ce gândim (sănătoşi, bolnavi, fericiţi, nefericiţi). Gândurile sunt coroană de spini sau de flori pe capul fiecăruia. Ele descarcă o anumită chimie în corp. Orice emoţie negativă blochează celulele sistemului imunitar şi ne lasă organismul fără apărare pentru câteva ore sau chiar ani. Stresul este moartea celulei. E drept că unele celule nervoase se refac printr-o gândire constructivă, optimistă, dar e nevoie de muncă personală. Orice boală trebuie tratată cu înţelegere, compasiune şi nu cu revoltă, deoarece unele suferinţe le primim ca lecţii, iar altele au cauze spirituale (egoism, invidie, răzbunare, stres, frică etc.).

Fără Dumnezeu nu există bucurie autentică, iar prezenţa Lui se simte la tot pasul. De la sufletele care ne apar în Calea ce-o avem de parcurs, până la natura care mângâie simţurile într-o doxologie nemărginită. Cea mai mare minune este să iubeşti toţi oamenii. Şi nu putem împărtăşi celuilalt ceea ce nu suntem încă. Cred că nu ne lipsesc informaţiile, ci experienţele. Viaţa nu este o formulă matematică general valabilă, ci trăire în Duh şi în Adevăr.

In esenţa lor toate lucrurile din lume sunt bune, întrebuinţarea este uneori greşită. Tot ce există este bun şi orice cădere scoate la lumină ceva folositor. Creştinismul şi din păcat scoate virtute. Când iertăm, nu doar sufletul nostru se simte uşurat, ci mai ales sufletul celui pe care îl iertăm. Intoarce-te în tine de oriunde ai fi şi primeşte-te, iartă-te.

Viaţa se trăieşte, nu se caută, nu se învaţă. Trăieşte adevărul, bucuria şi iubirea. Ele se află acolo unde eşti. Liniştea nu este într-un loc, ci într-un mod de a fi. Sunt două zile în care nu mai putem face nimic: ieri şi mâine. Prezentul este timpul mântuirii. Amânarea înseamnă niciodată. Un om valorează atât cât iubeşte. Restul e poveste.

Verbul meu este în inimă şi pulverizează iubire spre voi. E nevoie să înţelegem că nu am fost creaţi de Dumnezeu ca să suferim, ci ca să ne întâlnim cu El într-o poveste de iubire. Unică. în ochii tăi este soare când iubeşti. Iar ca să ajungi la fericire nu ai nevoie de hartă, ci de prezenţă, de tine. Descoperă sau redescoperă Iubirea Tatălui Ceresc! Să ai grijă de sufletul tău!

Pr. Hrisostom Filipescu

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *