Tonic și vitaminizant de fructe și legume. Două rețete care te vor captiva instant
TONIC DE FRUCTE ȘI LEGUME
De o prospețime delicioasă, acest amestec de fructe și legume bogat în vitamine este un excelent cocktail fără alcool. Trebuie consumat imediat după preparare, altfel își pierde aspectul și consistența.
Ingrediente necesare (pentru două pahare mari):
1 măr verde, fără cotor și tăiat bucăți
3 morcovi tăiați
1 mango fără coajă și fără sâmbure
150 ml/două treimi de ceașcă de suc de portocale, rece
6 căpșune, felii de portocale fără pieliță pentru ornat
Mod de preparare:
Pune mărul, morcovii și mango în blender sau în robotul de bucătărie și mixează până obții un piure fin.
Adaugă sucul de portocale și căpșunele și amestecă din nou.
Strecoară amestecul printr-o sită, presând cu o lingură din lemn. Aruncă pulpa rămasă în sită.
Toarnă amestecul în pahare pline cu cuburi de gheață, ornate cu o felie de portocală, și servește imediat.
SUC ACIDULAT DE KIWI, CASTRAVETE ȘI GHIMBIR
Aroma delicată și răcoritoare a fructului de kiwi are o tentă acrișoară, care devine însă mai dulce și mai intensă prin stoarcere. Alege fructe cărnoase, fără cute, care cedează puțin la apăsare, deoarece cele necoapte vor da un suc ușor amărui. Un singur fruct de kiwi conține o cantitate mai mare de vitamina C decât doza zilnică recomandată, așa încât acest suc îți va pune cu siguranță organismul în mișcare.
Ingrediente necesare (pentru 1 pahar mare):
2 fructe de kiwi
o jumătate de castravete curățat
1 bucată de rădăcină de ghimbir conservată
15 ml/1 lingură de sirop de ghimbir
apă minerală carbogazoasă
Mod de preparare:
Cu un cuțit ascuțit, taie fructul de kiwi și castravetele în bucăți mari. Toacă și rădăcina de ghimbir.
Trece castravetele, ghimbirul și fructul de kiwi printr-un storcător și toarnă sucul obținut într-un recipient. Amestecă împreună cu siropul de ghimbir.
Toarnă sucul într-un pahar înalt, completează cu apă minerală și servește imediat.
Sursa: Revista Sucuri din legume, Joanna Farrow
Sursa foto: biaplant.ro