Chiar dacă voi sunteţi mici în ochii voştri, sunteţi însemnaţi în cartea vieţii sub un nume mare

Voi spuneţi: „Ne va pedepsi oare cu adevărat Domnul pe noi care suntem atât de mici? Dacă El ne-ar fi făcut mai mari şi mai tari, atunci El ne-ar fi pedepsit. Dar după cum stau lucrurile, priviţi, noi de-abia depăşim înălţimea unei tufe de scaieţi de pe marginea drumului în comparaţie cu universul care vuieşte în jurul nostru, copleşindu-ne, iar tu încă ne ameninţi cu pedeapsă din partea Celui Carele este incomparabil mai mare decât noi?”

Când tâlharii voştri de cârmuitori vă cheamă la rele care ar face să se cutremure chiar universul, voi încă afirmaţi că sunteţi prea mici. Vă scuzaţi din pricina micimii sau a neputinţei doar când e vorba de a lucra fapte de mare preţ. Chiar dacă voi sunteţi mici în ochii voştri, sunteţi însemnaţi în cartea vieţii sub un nume mare. Strămoşul vostru Adam avea măreţia unui arhanghel şi strălucea cu chip îngeresc. De aceea, fie răsplata unui arhanghel, fie pedeapsa lui vă este destinată.  Când dorinţa strămoşului vostru pătrunde în inima voastră, chipul său de arhanghel se întunecă precum pământul, iar măreţia sa se fărâmiţează în fleacuri care te cuprind pe tine, sămânţa sa. Fiindcă el vrea să cunoască fleacurile şi să se împrăştie în fleacuri spre a le pătrunde,  gusta şi încerca.

Toate fleacurile, toate nimicurile, cele mai multe se adună şi îşi întorc chipul de la pământ spre Creator, astfel încât strămoşul vostru arhanghelicesc să poată fi din nou repus în drepturi, iar chipul său să poată străluci din nou cu strălucirea unei oglinzi îndreptate către soare.

Sfântul Ierarh Nicolae Velimirovici, Rugăciuni pe malul lacului

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *