Cum să avem pace și linişte, iubire și răbdare, dacă noi nici măcar nu le căutăm!?

De multe ori ne gândim de ce ne merge rău, de ce avem probleme, de unde vin necazurile. Păi ne trezim dimineata şi plecăm la treburile lumii fără a pleca genunchii să mulțumim lui Dumnezeu pentru somn şi odihnă.

Peste zi nici nu mai vorbim că am spune măcar o rugaciune şi dacă o facem, este tot din postura unui necaz sau a unei probleme şi nu din dragoste şi iubire de Dumnezeu. Apoi toată ziua judecăm, bârfim, uneori ne certăm, alteori înjurăm ca şi cum toate acestea ar fi o normalitate, ar face parte din meniul zilei, din hrana de zi cu zi. Ajungem seara acasa, poate spunem o mică rugăciune şi aceea cu gândul în altă parte că suntem frânți şi uităm să cerem iertare de la Dumnezeu de tot ce s-a întâmplat peste zi.

La spovedanie nu mergem ca să ne eliberăm de toate aceste păcate şi uite aşa devenim „bombe mergătoare”, gata să explodeze la cea mai mică provocare de cuvânt al celui de lângă noi. Atunci cum să avem pace și linişte, iubire și răbdare, dacă noi nici măcar nu le căutăm!? Vrei ca cel de lângă tine să fie mai bun? Arată tu primul bunătate. Haideți să fim mai buni şi mai înțelegători!
O zi frumoasa si binecuvântată!

Pr. Ioan Danci

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *