Trebuie să iubim pe Dumnezeu şi pe oameni!

Trebuie să iubim pe Dumnezeu şi pe oameni! Trebuie să fim buni, nepizmuitori, curaţi cu inima. Mai ales, trebuie să ne rugăm pentru oameni. Cu cât ne rugăm mai mult pentru alţii, cu atât înţelegem că avem nevoie de rugăciunile altora.
Sfinţii se roagă pentru noi. Ei ne ajută în necazurile şi ispitele noastre. Mereu trebuie să ne rugăm Bunului Dumnezeu, pentru ca să ne lumineze mintea! Să ne smerim continuu! Cel care cere luminarea lui Dumnezeu, o va primi neîntârziat.
M-am bucurat azi, când într-un lac de pe drum am găsit aruncată o brânzoaică. Am luat-o de jos, am şters-o şi m-am rugat pentru cel care s-a milostivit de mine şi mi-a dat-o. Am mâncat-o cu bucurie. Bucuria m-a săturat. Tot azi: un copilaş posomorât mergea de mână cu mama lui. Deodată, dintr-o curte, au ieşit doi căţeluşi. Copilaşul s-a bucurat instantaneu iar căţeluşii au alergat la
el. Bucuria cere bucurie. Nevinovăţia cere nevinovăţie. Am mulţumit lui Dumnezeu pentru atâta dragoste!
Dumnezeu ne iubeşte. Dumnezeu e prea bun cu noi. Când am găsit brânzoaica, m-am gândit la cum m-ar hrăni Dumnezeu, dacă nu aş avea nimic de mâncare. Aş găsi pe drum, mi-ar da cineva milostenie, aș primi un ajutor în vreun fel anume…Pentru că Dumnezeu nu uită pe nimeni, nici pe mine, cel mai ticălos dintre toţi.

Pr. Dr. Dorin Octavian Picioruş, Cuvintele duhovnicești I

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *