Slujba de Înviere, interzisă în unele lăcașuri de cult. Este recomandarea Patriarhiei Române

paste1

Patriarhia Română  a emis un set de reguli către toate parohiile din țară și din afara țării, pentru ca  enoriașii să fie cât mai protejați în timpul  Slujbei de Înviere.

Astfel, BOR recomandă ca slujba de Înviere să se desfășoare în afara lăcașurilor de lemn, iar slujbele în bisericile acoperite de schele, sunt complet interzise.

Toate bisericile vor fi prevăzute cu extinctoare, iar ieșirile să fie marcate cu înscrisuri. Toți slujitorii bisericii au fost prelucrați de personalul ISU asupra modului de acțiune în caz de incendiu.

„Să înlăture orice obstacol, cum ar fi de exemplu covoarele și în majoritatea bisericilor aceste covoare sunt scoase, ușile bisericii să fie deschise”, anunță BOR.

În caz de incendiu, credincioșii trebuie să păstreze rânduiala normală din biserică, bărbații ieșind prin altar, iar femeile pe ușa principală.

Patriarhia îi roagă pe cei care vor participa la Sfânta Liturghie să nu parcheze lângă biserici și să nu blocheze porțile, pentru a facilita intervenția pompierilor .

După terminarea Slujbei de Înviere, toți preoții trebuie să se asigure că nicio lumânare nu a rămas aprinsă în biserică.

Sursa foto: cuvantul-ortodox.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *