Pedepsele păcatului vrăjitoriei

Cei care fac vrăji și merg la vrăjitori fac mare păcat împotriva Duhului Sfânt, căci părăsesc pe Dumnezeu și cer ajutor diavolilor. Renunță la Sfânta și Dumnezeiasca Biserică și intră în casele satanei.

Se leapădă de slujitorii luiu Hristos preoții) și se duc la slujitorii satanei (vrăjitorii). Adicăpărăsesc harul lui Dumnezeu din Biserică și pentru interesele lor pătimașe cer ajutor vrăjmașilor lui Hristos, adică diavolilor și slujitorilor lor (vrăjitorii). Se leapădă de adevăr și primesc minciuna și amăgirile diavolești.

Acest păcat atât de mare împoriva Duhului Sfânt nu se iartă celor vinovați: ”nici în veacul de acum, nici în cel ce va să vină”, după cum ne spune Mântuitorul Iisus Hristos, de nu se vor pocăi toată viața.

Ca urmare a acestui păcat, se abat tot felul de greutăți și primejdii asupra celor vinovați (cei care aleargă la vrăjitori).

Mai întâi îi chinuie mustrarea conștiinței că au lăsat pe Dumnezeu și au cerut ajutorul vrăjmașului lui Dumnezeu, apoi este oprirea de la Sfânta Împărtășanie de la 7 la 15 și chiar la 20 de ani.

Cei ce cred și aleargă la vrăji scot din inima lor darul lui Dumnezeu și aduc în casa și inima lor duhul diavolului.

Cei ce fac vrăji și cred în ajutorul lor se leapădă de Hristos și se unesc cu diavolul, ei nu se mai numesc creștini (fii ai lui Dumnezeu după har), ci fiii diavolului, apostați. Iar dacă nu se spovedesc la preot și nu-și plâng păcatul acesta cu lacrimi toată viața nu se pot mântui.

Vrăjitorii și cei ce cred și aleargă la ajutorul diavolului, dacă nu părăsesc acest păcat și nu se pocăiesc, se leapădă cu totul de Biserică, adică se despart de Hristos și se dau de bunăvoie în mâinile vrăjmașului, iar dacă mor în acest păcat nici nu se îngroapă de preot ci, asemenea celor păgâni și lepădați de credință se muncesc în iad în vecii vecilor.

Pr. Daniil de la Rarău, Rugăciuni pentr izbăvirea de vrăji, farmece, blesteme și vrăjmași, Editura Anestis

 

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *