O rețetă pentru sănătatea și întinerirea ta. Sucul de morcovi și ghimbir
Rădăcina proaspătă de ghimbir este unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru indigestie și tulburări stomacale cauzate de intoxicațiile alimentare sau de răul de mișcare. În această băutură exotică de fructe, ghimbirul este amestecat cu un ananas zemos și cu un morcov dulce, în câteva minute obținând un remediu rapid și eficient, cu un gust delicios.
Ingrediente pentru un pahar:
1 morcov
o jumătate de ananas mic
25 g rădăcină proaspătă de ghimbir
cuburi de gheață
Mod de preparare:
Taie morcovul bucăți. Cu un cuțit ascuțit, îndepărtează coaja ananasului, apoi taie-l în două și scoate miezul lemnos. Feliază pulpa ananasului. Curăță ghimbirul și toacă-l grosier.
Trece feliile de ananas prin storcător, apoi morcovul și ghimbirul. Toarnă sucul astfel obținut într-un pahar. Adaugă cuburi de gheață și bea sucul imediat.
Sfatul bucătarului
Înainte de a prepara ananasul, lasă-l o jumătate de oră cu vârful în jos. Astfel, vei obține mai mult suc.
Sursa: Sucuri din legume – Joanna Farrow
Sursa foto: lataifas.ro