Motivele pentru care creștinii cred în vrăji

Creștinii cred în vrăji pentru că nu au credință și frică de Dumnezeu, nu se roagă cu smerenie și credință ca să le împlinească  Dumnezeu cererile lor, nu știu ce să ceară prin rugăciune lui Dumnezeu și nu citesc Sfânta Scriptură ca să vadă ce pedepse primesc vrăjitorii și cei cei merg la vrăjitori.

Creștinii cred în vrăji pentru că nu merg regulat la Sfânta Liturghie, nu postesc, nu se spovedesc și nu se împărtășesc în cele patru posturi rânduite de Biserica Ortodoxă și nu cer la nevoie sfatul și rugăciunea preotului.

Creștinii mai merg la vrăji poentru că uită făgăduința dată la Sfântul Botez când au zis: ”Mă lepăd de satana și de toate lucrările lui și de toată slujirea asemeni lui…”. De asemenea mai aleargă creștinii la ajutorul diavolului când Dumnezeu, din anumite motive, nu le împlinește cererea lor iar ei uită de moarte și de judecata lui Hristos.

De aceea Sfinții Părinți ne îndeamnă să alergăm numai la Dumnezeu, numai la Biserică și la preoți, iar nu la diavoli și la slugile lor.

Sfântul Ioan Gură de Aur ne sfătuiește zicând: ”Vă rog fiți curați de această înșelăciune… și când voiești a călca pragul casei tale, să zici mai întâi aceste cuvinte: ”Mă lepăd de tine satană și de cinstea ta și de slujirea ta și mă unesc cu tine, Hristoase”.

Fără cugetarea aceasta niciodată să nu ieși din casa ta. Aceasta să-ți fie toiag, această armă, această cetate de apărare și împreună cu aceste cuvinte fă și semnul crucii.

Că așa de te vei înarma pretutindenea, nu numai om, ci chiar diavol de te va întâlni, nu va putea să te vatăme pe tine. (Hristoitia p.316-317)

Pr. Daniil de la Rarău, Rugăciuni pentru izbăvirea de vrăji, farmece, blesteme și vrăjmași, Editura Anestis

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *