”Doamne, dacă exiști, luminează-mă și-Ți voi sluji din toată inima și din tot sufletul! ”

Unii oameni zic ca nu este Dumnezeu. Ei vorbesc așa pentru că în inima lor locuiește duhul mândriei, amăgindu-i cu minciuni împotriva Adevărului si împotriva Bisericii noastre Ortodoxe, căreia i s-a dat prin Duhul Sfant sa învețe tainele lui Dumnezeu.

Ei sunt inteligenți și se cred deștepți, dar, în realitate, nu înțeleg nici măcar faptul că aceste gânduri nu sunt ale lor, ci vin de la vrăjmașul. Oricine le primește în inima lui se identifică cu duhul cel rău și se face asemenea lui. Facă Dumnezeu ca nimeni să nu moară în această stare.

Eu cred că dacă Dumnezeu n-ar exista , nu s-ar mai pomeni despre El pe pământ; dar oamenii vor să traiască după voia lor și de aceea zic că Dumnezeu nu există, și prin aceasta demonstrează ca El există.

Necredinciosului îi dau acest sfat: să zică: ”Doamne, dacă existi, luminează-ma și-Ți voi sluji din toata inima si din tot sufletul! ”Și, pentru acest gând smerit și dispoziție de a sluji lui Dumnezeu, Domnul îl va lumina negreșit.

Domnul iubește pe toți oameniidar încă și mai mult îl iubește pe cel care Îl caută.

”Pe cei care Mă caută îi iubesc, zice Domnul, și cei ce Mă caută vor afla har” (Pr. 8, 17). Puțina cunoaștere avem noi toți și Duhul Sfânt mișcă fiecare suflet să-L caute pe Dumnezeu.

Cuviosul Siluan Athonitul, Între iadul deznădejdii și iadul smereniei, Editura Deisis, Sibiu

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *