Doamne, dă-ne pâinea aceasta întotdeauna!

Doamne, dă-ne pâinea aceasta intotdeauna! (Ioan 6, 34)

Iată o rugăciune adevărată! De asemenea rugăciune fiecare dintre noi are nevoie zilnic, însă cei care îi ceruseră aceasta Mântuitorului nu înţelegeau ce cer.

Aşa se întâmplă, deseori, şi cu noi: Domnul nu ne sorteşte nicidecum ceea ce dorim, ci ne pregăteşte un dar duhovnicesc mare, iar noi alergăm după bunuri pământeşti, materiale. Din mila lui Dumnezeu, avem Mijlocitor – Duhul Sfant, Care duce toate cererile noastre la El, şi ca răspuns la rugăciunile greşite, nechibzuite, ne trimne nu ceea ce aşteptam, ci lucruri mai bune şi mai înalte.

Avraam a căutat toată viaţa lui o ţară pe care n-a primit-o niciodată, dar a primit în schimb ceva mult mai bun: a primit sporirea credinţei, iar gândurile şi dorinţele lui au început să caute comoara duhovnicească, singura comoară adevărată. Aşa se întâmplă şi cu noi: de multe ori suntem dezamăgiţi fiindcă nu primim de la Dumnezeu ceea ce am cerut, dar ni se dă în schimb, cu prisosinţă, un har la care nici nu puteam visa. Inaintând pe calea cea grea vieţii, alergăm uneori după năluca unei fericiri de neîmplinit, dar Domnul ne poarcă pas cu pas, pe trepte nevăzute, spre singura fericire adevărată şi veşnică.

Fiecare zi, un dar al lui Dumnezeu. 366 cuvinte de folos pentru toate zilele anului; Editura Sophia

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *