Cel ce hrănește întru sine mânia, vrajba, ura și cearta, acela se face vrăjmaș al lui Dumnezeu și prieten prearău al satanei

Dacă vezi un șarpe undeva, fugi, temându-te să nu te rănească, iar mâna, care este plină de otravă aducătoare de moarte, o îngădui să rămână în inima ta; spre ce vei înainta astfel? Când șarpele se târăște spre sânul tău, ți se cutremură toate mădularele, dar când inima ta este plină de vasiliști, ce ai spune? Carnea suferă puțină vreme și piere. Însă, dacă mânia aduce otrava cea pierzătoare în suflet, unde vom ajunge?

Cel ce hrănește întru sine mânia, vrajba, ura și cearta, acela se face vrăjmaș al lui Dumnezeu și prieten prearău al satanei.

Mânia pierde, e aducătoare de moarte și-L îndepărtează pe Dumnezeu din sufletul nostru. Dacă în casa ta vei vedea un șarpe, nu te vei strădui oare să-l ucizi? Dacă mânia trăiește însă în sufletul tău, n-o izgonești afară?

Izgonește mânia de la fruntea ta și arată-te plin de veselie și nu de supărare și vei împiedica pierderea de către mânie a două suflete.

(Sfântul Efrem Sirul)

Sfinții Părinți despre Războiul nevăzut cu păcatele, Editura de suflet, București, 2018

 

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *