Ce putem da în schimb pentru Jertfa Sa pe cruce?

Se zice că un om a ajuns la Rai. La poarta Raiului a fost întâmpinat de Sfântul Petru, care i-a spus: „Ai nevoie de 1000 de puncte ca să fii primit înăuntru. Punctajul tău depinde de faptele bune pe care le-ai făcut în timpul vieții”.

Omul a răspuns: ”În afară de zilele când am fost bolnav, m-am dus la biserică în fiecare duminică și am cântat în cor”.

„Ai 50 de puncte’’, spuse Petru.

„Și am dat bisericii fără să mă zgârcesc’’, adaugă omul.

„Asta face încă 25 de puncte’’, spuse Petru.

Omul, dându-și seama că avea doar 75 de puncte, a început să intre în panică. „Am ținut ore de religie’’, spuse el. „Este o mare lucrare pentru Dumnezeu’’.

„Da’’, spuse Petru. „Asta face 25 de puncte’’.

Omul turba. „Știi, spuse el, la tariful ăsta, numai harul lui Dumnezeu mă mai poate face să intru in Rai’’.

Petru a zâmbit. „Asta face 900 de puncte! Intră!’’

În lume ai cât dai, spun oamenii. Așa să fie? Oare ce putem da în schimb pentru harul lui Dumnezeu? Ce putem da în schimb pentru dragostea Lui? Ce putem da în schimb pentru Jertfa Sa pe cruce?

Cuvântul de la Sfinții Părinți

„Că mulți vin la credință, ci puțini intră în Împărăția cerească. Și mulți slujesc lui Dumnezeu cu limba, dar se depărtează de El cu viețuirea. Pentru aceea două lucruri avem a cugeta. Întâi, nimeni să nu-și închipuie ceva pentru a sa mântuire; că deși s-a chemat la credința, nu cunoaște de va fi sau nu ales a intra în Împărăția cerurilor. Al doilea, nimeni să nu ia asupra lui a se deznădajdui de aproapele său vazându-l împotmolit în rele, că nimeni să nu știe belșugul dumnezeieștii milostiviri.’’- Sfântul Grigorie Dialogul

”Vitamine duhovnicești pentru iertarea sufletului – Zi de zi cu Hristos de-a lungul anului bisericesc”, în românește de Florin Codreanu

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *