Adu-ți aminte omule, că nu-ți vor lua durerea descântătorii, ci numai te vor încărca de păcate mai mari

Greutățile ce vin asupra noastră în această viață: bolile, sărăcia, necazul, ne sunt o adevărată ușurare și ne slăbesc (ușurează) muncile iadului.

Mai bine este să murim creștinește, ddecât să mergem la vrăjmașii lui Hristos. Ce câștigăm tămăduindu-ne (câteodată) trupul alergând la vrăjmașii vrăjitori, dar ne pierdem sufletul?

Ce ne folosește puțină mângâiere pământească, iar dincolo să petrecem cu diavolii în focul cel veșnic?

”Că s-a îmbolnăvit împăratul Obozia și lăsând ajutorul lui Dumnezeu a alergat la vrăjitori ca să-i întrebe dacă va mai trăi. Dumnezeu îl pedepsea pe el cu o boală, că doar așa și-ar aduce aminte de păcate. Dar el uitând de Dumnezeu, a alergat la vrăjitori.

De aceea, a întâmpinat Sfântul Prooroc Ilie Tezviteanu pe slugile împăratului și le-a zis:

”Mergeți și ziceți împăratului vostru că de vreme ce a lăsat pe Dumnezeu și legea Lui și a trimis la diavoli să-i întrebe dacă va mai trăi, iată care este răspunsul de la Dumnezeu:

Va muri mai înainte de vreme, că a părăsit pe Dumnezeu și a apelat la diavoli pentru viața sa″. (Regi IV 1,6)

Dacă ești bolnav, adu-ți aminte de dreptul Iov căci el, după ce a rămas fără fii, fără avere, nu a blestemat pe Dumnezeu ci a zis: ”Domnul a dat, Domnul a luat. Fie numele Domnului binecuvântat.”

Și în răni grele zăcând el șapte ani, n-a căutat tămăduiri la vrăjitori (cum îl sfătuiau prietenii săi), ci așa a grăit: ”Mai bine este a muri, decât să-mi vând credința”.

Adu-ți aminte omule, că nu-ți vor lua durerea descântătorii, ci numai te vor încărca de păcate mai mari.

Odată ce ai lăsat pe Dumnezeu și alergi la diavoli, cum te vei mai putea ruga? Ce vei răspunde lui Dumnezeu?

Pentru ce îți pierzi sufletul?

Pentru puține dureri, părăsești pe Dumnezeu și mergi la vrăjitori. Cum vei mai sta în Biserică? Te mai poți împărtăși cu Sfintele Taine?

O, creștine, de vei răbda boala  cu mulțumire și alte primejdii, te vei mântui și număra împreună cu mucenicii în ziua Judecății! (Sfântul Ioan Gură de Aur)

Pr. Daniil de la Rarău, Rugăciuni pentru izbăvirea de vrăji, farmece, blesteme și vrăjmași, Editura Anestis

 

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *