Havana: Întâlnire istorică între liderii celor mai mari confesiuni creștine

Întâlnirea istorică, pe aeroportul din Havana, între Papa Francisc și Patriarhul Kirill al Bisericii Ortodoxe Ruse constituie prima întrevedere la acest nivel între cele două Biserici care are loc după Marea Schismă din 1054, cea care a împărțit creștinismul între catolicism și ortodoxie. Este un mare eveniment în plan religios, care are însă și numeroase aspecte politice, comentează DW.

După aproape o mie de ani, întâlnirea intre liderii celor mai mari confesiuni creștine s-a încheiat cu o declarație comună în care s-au atins subiecte sensibile, cum ar fi necesitatea unității creștinilor, persecuția care are loc asupra creștinilor în Orientul Mijlociu, libertatea religioasă pe continentul european, situația din Ucraina, stoparea terorismului, migrația prin care se dezbină familii, avortul și sfărșitul vieții.

Cei doi lideri de confesiuni au căzut de comun acord că nu pot fi dușmani și nici „concurenți, ci frați: de la această concepție trebuie să pornească toate acțiunile noastre unul față de celălalt și față de restul lumii exterioare. ”

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *