Tu zici că bătrâna aceea este creștină și omul acela ghicitor este creștin și când descântă sau deschid cartea nu zic sau nu scriu alt nume decât numele lui Hristos, al Născătoarei de Dumnezeu și al sfinților. Deci ce rău fac ei? 

Vrăjitorii cu cărți sfinte amestecă vrăjile lor cu rugăciuni, cu psalmi și alte cuvinte sfinte adresate către Maica Domnuui și către sfinți ca să poată înșela mai ușor pe cei slabi în credință.

Acest fel de vrăji îl fac mai ales femeile cele rele, bătrânele și țigăncile pentru a amăgi pe cei slabi la minte: ”Tu zici că bătrâna aceea este creștină și omul acela ghicitor este creștin și când descântă sau deschid cartea nu zic sau nu scriu alt nume decât numele lui Hristos, al Născătoarei de Dumnezeu și al sfinților. Deci ce rău fac ei?

La aceasta îți răspund că pentru aceasta mai cu seamă să urăști pe femeia cea rea și pe acel rău fermecător și ghicitor de cărți, fiindcă folosesc spre ocară și necinste numele lui Dumnezeu. Creștini fiind, lucrează ca păgânii. Pentru că și diavolii, cu toate că ei numesc numele lui Dumnezeu, tot diavoli sunt.

Unii, voind a se îndrepta, spun că este creștină femeia care a descântat căci nu zice altceva decât numele lui Dumnezeu. Eu pentru aceasta mai tare o urăsc și mă întorc de la ea, pentru că folosește numele lui Dumnezeu spre ocară. Numindu-se pe dânsa creștină, se arată pe sine că lucrează cele ale păgânilor.” (Hristoitia, p.305-306)

Cei ce ghicesc prin deschiderea Psaltirii și a altor cărți sfinte se opresc de la Sfânta Împărtășanie până la 7 ani, pentru că Psaltirea este o carte cu multe proorociri în ea, insuflată de către Duhul Sfânt și este o carte pentru rugăciune, iar nu pentru câștigat bani și osândă veșnică.

Pr. Daniil de la Rarău, Rugăciuni pentru izbăvirea de vrăji, farmece, blesteme și vrăjmași, Editura Anestis

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *