Părinte, sunt bolnav de nesimțire! Dă-mi o rețetă pentru această boală de temut, care îmi leagă toate puterile sufletești

Poftim o reteta veche, minunata si incercata pentru nesimtire – aceasta boala ucigatoare, de care insusi Sfantul Ioan Gura de Aur se ruga sa se izbaveasca, invatandu-i si pe altii sa se roage zilnic pentru aceasta, la ceasul al patrulea al amiezii: „Doamne! Izbaveste-ma de toata nestiinta, uitarea, neindraznirea, si de nesimtirea cea impietrita.” Iata, deci, reteta pentru nesimtire: in nesimtirea sufletului, frate, este de folos deasa citire a Dumnezeiestii Scripturi si a cuvintelor umilicioase ale purtatorilor Parinti, aducerea-aminte de Infricosatoarea Judecata dumnezeieasca, de iesirea sufletului din trup si de cumplitele puteri care au a-l intampina si cu impartasirea carora a facut rau in viata aceasta de scurta vreme si necajita.

O a doua reteta pentru aceiasi boala: este de folos si sa ne amintim ca ne vom infatisa Infricosatoarei si Dreptei Judecati a lui Hristos si vom da seama inaintea lui Dumnezeu si a tuturor ingerilor – si, indeobste, inaintea intregii zidiri – nu numai pentru fapte, ci si pentru cuvinte si pentru ganduri.

A treia reteta: este bine, in nesimtire, sa ne amintim si marile necazuri omenesti, ca macar asa sa se inmoaie sufletul impietrit si nesimtitor si sa ajunga la intelegerea relei stari in care se afla (Ava Dorotei).

Preasfințitul Ieremia Zăvorâtul

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *