Părintele Iustin Miron, stareţul Mănăstirii Oaşa: Biserica ar putea să facă infinit mai mult și noi stăm. Fă tu, ca preot! Ce stai și te uiți?

Biserica ar putea sa faca infinit mai mult si noi stam… Hai, ma frate, macar la parohie pune o livada si ce creste acolo vinde si mai fa ceva la biserica. Ce tot cersim? Fa tu ca preot, pune la punct biblioteca primariei. Ce stai si te uiti? Vine apa si spala drumul. Pai du-te tu ca preot, ia harletul si trage apa, sa nu mai ia drumul. Sa te vada oamenii ca faci gestul asta, predica mai buna nu exista.

Asa se intampla cu orice preot. Daca oamenii te vad ca esti comod si doar moralizezi la ei acolo si nu faci nimic pentru ei. Dar ia pune si tu mana acolo si te implica. Sunt batrani la sate parasiti, ai nimanui. Fa o echipa acolo cu biserica si ajuta-i pe aia, ca aia la randul lor vor ajuta si ei. Dar trebuie sa aiba preotul initiativa. Suntem saraci pentru ca suntem puturosi si necredinciosi, de asta suntem saraci.

Trebuie sa te integrezi, nu merge tu sa ii incolonezi pe ei. Au o constiinta comunitara, cine esti tu ma sa faci randuiala la ei in sat?

Sursa: romaniateiubesc.stirileprotv.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *