Înlocuiește mâncărurile clasice cu acest preparat original: Tartă de cartofi şi dovlecei cu ceapă verde
Sigur te gândești zilnic ce să mai gătești. Îți recomandăm un preparat original și sănătos: Tartă de cartofi şi dovlecei cu ceapă verde.
Ingrediente:
2 cartofi mari
1 dovlecel
100 gr parmezan ras
1 lingură rasă făină
2 fire ceapă verde
câteva fire mărar
sare
piper
chili
ulei
Mod de preparare:
Se amestecă parmezanul cu făină, ceapă tăiat rondele și mărar tocat. Se condimentează cu sare și piper. Cartofii și dovleceii se curăță de coajă și se taie felii foarte subțiri, ca pentru chipsuri. Se unge o tavă de 26 cm diametru cu puțin ulei și se așază un strat de felii de cartofi care se vor suprapune puțin.
Deasupra se așază un strat de felii de dovlecel. Se unge cu foarte puțin ulei și se presară 1/3 din amestecul de parmezan cu ceapă verde.
După care urmează un strat de cartofi, apoi un strat de dovlecel, se unge cu ulei, se presară 1/3 din parmezan, apoi iar un strat de cartofi, se unge cu ulei, presărăm restul de amestec de parmezan și puțin chili (opțional).
În total vom avea 3 straturi de cartofi și între ele 2 straturi de dovlecei. Se acoperă tava cu folie de aluminiu și se presează cu mâinile tarta să se lipească straturile între ele. Se lasă la cuptor, la 190 grade C, pentru 40 minute.
Se scoate folia și se mai lasă la cuptor încă 15-20 minute să se rumenească deasupra. Tarta se feliază în tavă și se scot ușor feliile pe o farfurie. Se serveşte caldă.
Sursa foto: rozealb.com