Tragedia din Colectiv, o tragedie care trebuia să schimbe din temelii România. Nu a schimbat nimic

colectiv1

Ați crezut că putem fi mai buni, mai organizați, mai eficienți, mai umani după incendiul de la Colectiv?

Ați sperat că vom putea avea și noi conducători cărora să le pese de lipsurile noastre, de greutățile noastre, de necazurile noastre, și nu doar de propriul lor interes?

Ați fost convinși că, după Colectiv,  banii țării vor fi utilizați cu eficiență, cu eficacitate, așa cum prevede Legea finanțelor publice?

Ați sperat că vor fi dispuse măsuri de eliminare totală a potențialelor cauze ale altor tragedii?

Ați crezut că va exista o efervescență… germană pe șantierele autostrăzilor de la noi și că nu vom închide, ci vom construi mai mulți km decât Bulgaria, Ungaria, Polonia și Cehia la un loc.

Câte speranțe de mai bine nu s-au născut din cenușa tinerilor care au ars de vii din neglijența autorităților?

Ce s-a schimbat  de fapt?

Au fost reținuți doi copii de la ISU, țapi ispășitori în cazul Colectiv, pentru a abate atenția de la adevărații vinovați.

A fost închisă Arena Națională pentru motive de insecuritate a spectatorilor generate de copertina stadionului când, de fapt, marea problemă a construcției ar putea fi garajul subteran, care constituie o vulnerabilitate la un eventual incendiu.

Altceva s-a schimbat?

Veți spune da, s-a schimbat guvernul!

Și? Se simte o modificare în bine față de perioada ante-Colectiv? Categoric, nu!

În continuare ne mor apropiații înecați într-o Dâmboviță fără parapeți de securitate, în timp ce ei, conducătorii, au alte preocupări;

Ne mor bebelușii în spitale, și din incompetența și nepăsarea autorităților;

Nu deschidem șantiere, nu creăm nimic, ne amăgim că suntem parte a Uniunii Europene când, de fapt, grație acelorași conducători, politicieni, noi nu ne putem ridica sau nu suntem lăsați să ne ridicăm la nivelul țărilor cu care stăm la masă.

Să revenim, însă, la realitatea noastră:

Luni s-au împlinit patru luni de la teribilul incident care a îngrozit întreaga țară, prilej pentru câteva zeci de persoane să meargă, cu flori și mărțișoare, la clubul Colectiv, locul tragediei.
Au participat rude ale victimelor și tineri care au fost în club și au reușit să se salveze.
Participanții la comemorare au creat o inimă din lumânări, în interior aflându-se mesajul „Ne pasă” și au depus mărțisoare și flori la locul tragediei (Foto: libertatea.ro).
În noaptea de 30 octombrie trupa Goodbye to Gravity urma să-și lanseze albumul, dar artificiile de pe scenă au aprins buretele folosit pentru izolarea fonică. În urma incendiului, 63 de persoane și-au pierdut viața, iar 147 au fost spitalizați.
De menționat că, la această oră, în Belgia mai sunt internate 7 persoane, în Marea Britanie trei, în Germania două, iar în Spitalul Floreasca din București mai este o singură persoană rănită.

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *