Savurează această rețetă simplă și gustoasă. Risotto cu ficăței, parmezan și verdeață
Rețeta de astăzi a încântat, fără excepție, pe toți amatorii de salate, așa că ți-o recomandăm cu plăcere.
Ingrediente necesare:
500 g ficăței de pasăre
100 g margarină pentru copt și gătit
1 ceapă
1 ceașcă orez
4 cești supă de legume
50 ml vin alb
50 g parmezan
verdeață
sare, piper
Mod de preparare:
Ficățeii de pasăre se spală bine, se scurg într-o strecurătoare. Apoi se pun la prăjit într-o tigaie cu capac în 50 g de margarină pentru copt și gătit, având grijă ca margarina să se topească în timp ce ficățeii sunt în tigaie.
După șapte-opt minute se îndepărtează tigaia, se lasă puțin să se liniștească, apoi se întorc și se adaugă paharul de vin. Se țin pe foc până se formează o crustă aurie. După preferință, se pot trece printr-un strat de făină bine scuturat înainte de prăjire.
Separat preparăm orezul astfel: într-un vas neaderent se topesc 50 g margarină Delma pentru copt și gătit și se pune la călit ceapa tăiată mărunt până devine sticloasă. Se adaugă orezul și se amestecă, având grijă să nu se lipească până absoarbe toată grăsimea, apoi se toarnă supă puțin câte puțin până la epuizarea cantității și orezul este fiert; se condimentează după gust cu sare și piper. Se lasă să se răcorească.
Salata se asamblează astfel: într-un bol eventual decorat cu salată verde se pune orezul, se rade parmezan, se așază ficățeii, se presară verdeață.
Sursa: Practic în bucătărie