Să avem credința aceea care ne pune în legătură cu Domnul Hristos

Legătura noastră trebuie să fie o legătură reală, o legătură adevărată cu Domnul Hristos în Care credem și să ne silim să credem tot mai mult ca să biruim răutățile prin credința noastră.

Pentru că e scris în Sfânta Scriptură a Noului Testament, în Epistola întâi sobornicească a Sfântului Evanghelist Ioan: „Iară biruința care a biruit lumea aceasta este credința noastră”.

Deci credința noastră este biruitoare și biruiește și lumea cu concepțiile ei care de multe ori ocolesc adevărurile care țin de Dumnezeu. Să căutăm să avem credință aceea care mută răutățile din sufletul nostru, mută munții din viața noastră, munții de răutate. Să avem credința aceea care ne pune în legătură cu Domnul Hristos și, dacă suntem în legătură cu Domnul Hristos, atunci Îl urmărim pe Domnul Hristos și ajungem la fericirea pe care o dă Dumnezeu celor ce cred. Căci cei ce cred sunt fericiți.

Știm de la Domnul Hristos, din cele întâmplate cu Sf. Apostol Toma, căci a zis Domnul Hristos: „Fericiți cei ce n-au văzut și-au crezut”. Deci sunt fericiți cei ce cred. Să ne facem viața în așa fel încât să se vadă din ea credința noastră și, dacă avem credință, sigur avem și fericire, sigur avem darul lui Dumnezeu care se dă celor credincioși, pentru că sunt fericiți cei ce cred. Amin.

Mărire Tatălui, și Fiului, și Sfântului Duh. Amin.

Arhimandrit Teofil Părăian, „Gânduri care duc spre lumină”

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *