Rapid, gustos și sănătos. Două sucuri naturale cu efecte garantate pentru vitalitatea ta
ENERGIZANT DIN BROCCOLI
Aclamat ca un aliment minune și în același timp un ingredient de o importanță vitală într-o dietă sănătoasă, broccoli conține mulți compuși cu efect antiviral și antibacterian, fiind aproape la fel de bogat în calciu ca și laptele. Când este stors crud, sucul său are totuși un gust extrem de intens, care trebuie atenuat. Pentru aceasta, putem folosi mere dulci-acrișoare și lămâie.
Ingrediente (pentru un pahar mare):
125 g buchețele de broccoli
2 mere
15 ml/1 lingură de zeamă de lămâie
cuburi de gheață
Mod de preparare:
Cu un cuțit ascuțit, taie inflorescențele de broccoli în bucăți mici și merele în patru.
Trece ambele ingrediente prin storcător și adaugă zeama de lămâie. Toarnă sucul în pahare înalte. Servește cu multă gheață.
Sfatul bucătarului
Nu folosi tulpinile de la broccoli, deoarece produc puțin suc și nu au un gust la fel de plăcut ca acela al inflorescențelor.
DELICIU ROȘU APRINS
Acest suc este perfect în cazul în care îți este dificil să te concentrezi sau simți că nu poți gândi limpede. Sfecla, morcovii și spanacul conțin acid folic, despre care se știe că ajută la funcționarea creierului. Sucul proaspăt de portocale va da organismului vitaminele necesare. Papilele gustative vor fi copleșite de acest amestec energizant delicios.
Ingrediente necesare:
200 g sfeclă crudă
1 morcov
1 portocală mare
50 g spanac
Mod de preparare:
Cu un cuțit ascuțit, taie sfecla felii. Toacă morcovul bucăți mari, curăță portocala de coajă, iar apoi desfă pulpa în felii.
Pune bucățile de portocală, sfeclă și morcov alternativ în storcător, după care adaugă spanacul. Toarnă în pahare și servește.
Sfatul bucătarului
Pentru suc, folosește doar sfeclă proaspătă, tare – în nici un caz nu pune sfeclă fiartă sau conservată în oțet.
Sursa: Revista Sucuri din legume
Sursa foto: sanatate.bzi.ro