Pentru o fată frumoasă, frumuseţea poate deveni un blestem
Chirurgia estetică este în mare parte legată de păcat. Satisfacerea dorinţei femeilor de a înteneri, de a deveni atrăgătoare cu scopul de a trezi plăcerea bărbaţilor (sâni de silicoane, înlăturarea ridurilor de pe faţă, a stratului adipos de pe abdomen, fese, etc) ţine de încurajarea patimilor.
Nemulţumirea de exteriorul său este firească pentru om, mai ales în crizele legate de vârstă: evoluţie accentuată sau involuţie legată de îmbătrânire. De menţionat însă este că la majoritatea oamenilor sănătoşi aceste gânduri nu ocupă locul dominant în ierarhia valorilor vitale.
Femeile frumoase de cele mai multe ori nu sunt mulţumite de exteriorul lor şi-l strică prin folosirea cosmeticii, după modelul oferit de revistele de modă (standardul de la Hollywood), sau apelarea la chirurgii plasticieni.
În general frumuseţea feminină, ca şi lipsa acesteia, reprezintă o grea încercare dacă nu există credinţă în Dumnezeu. Fata urâtă nu se poate mărita şi crea o familie dorită, fata frumoasă se poate mărita, chiar de mai multe ori. Pentru o fată frumoasă, oricât ar părea de paradoxal, frumuseţea poate deveni un blestem. Chiar şi îngerii din ceruri au fost ispitiţi cu frumuseţea, măreţia şi slava cu care i-a înzestrat Dumnezeu: se vor încânta ei oare de sine sau vor rămâne devotaţi Domnului?
Părintele Victor Curcă
Credinţă creştină ortodoxă şi medicină, Chişinău, 2012 – fragment