Părintele Arsenie Papacioc, despre tânărul din zilele noastre

– Ce ne puteţi spune despre tânărul din zilele noastre? Mai precis, cum ar trebui să fie un tânăr care vrea să slujească lui Dumnezeu, sincer, din toată inima?

– Sigur, depinde de el dacă este din toată inima. Cel puţin să fie un tânăr care să facă primii paşi spre scopul suprem: mântuirea. Şi de aceşti primi paşi depinde toată viaţa lui. Spre mântuire, adică să duc o viaţă de biserică, de spovedanie curată, de o inimă bună pentru ceilalţi, cu milostenii, căci „Milostenia – şi Vlahuţă spune – e toată Scriptura!”

O viaţă creştină de rugăciune, ca să nu fie ca un bulgăre la culcare, la deşteptare, adică, nu mă refer la o viaţă de rugăciune după tipic, ci de o tresărire, dacă se poate. De aceea m-a făcut să spun că orice clipă poate să fie un timp, şi orice suspinare poate să fie o rugăciune.

Vedeţi, asta-i place lui Dumnezeu! El asta vrea de la noi, ca noi să fim mereu cu inima spre El, pentru că El este Cel ce este. El ne-a creat, El ne va judeca, El ne va ferici, şi atunci, ce motive materiale am avea să nu ne temem numai şi numai de El?

Părintele Arsenie Papacioc

Ne vorbește Părintele Arsenie, Volumul 3, Editura Mănăstirea Sihăstria, 2010 – fragment

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *