O rețetă simplă, un preparat pe gustul tău: Musaca de soia
Este cunoscut că soia este preferată de foarte mulți români, care o consumă într-o varietate de produse. Cert este că soia este un aliment sănătos, care scade riscul de cancer mamar, reglează tensiunea arterială, scade colesterolul și asigură o bună circulație a sângelui.
Pentru astăzi v-am pregătit o rețetă pe care specialiștii culinari o recomandă cu căldură: Musaca de soia.
Ingrediente:
- 1 kg cartofi
- 4 linguri cu margarină
- 250 g soia granule
- 3 cepe
- 2 linguri cu pastă de tomate
- 3 linguri cu pesmet
- 1 legătură de pătrunjel verde
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Pune la înmuiat granulele de soia în apă cu sare și piper, timp de 30 de minute.
Spală cartofii și pune-i la fiert fără să-i cureți. Când sunt gata, scoate-i, lasă-i să se răcească, apoi curăță-i și zdrobește-i cu mixerul.
Adaugă margarina, un praf de sare și subțiază piureul cu puțină apă călduță.
Curăță ceapa, tai-o mărunt și călește-o în ulei, împreună cu soia înmuiată. La final, adaugă pasta de tomate și verdeața tocată.
Unge o tavă cu margarină, tapeteaz-o cu pesmet și pune un strat de piure de cartofi, apoi unul de ceapă cu soia, iar deasupra încă un strat de piure.
Bagă la cuptor și lasă acolo până se rumenește deasupra.
Sugestie:
Servește caldă, cu garnitură de legume fierte sau trase la tigaie, pe foc iute, condimentate cu busuioc.
Foto: imparteretete.reginele.ro