Mezeluri cu sare în exces, în magazinele de la noi. Copiii care sunt cei mai mari consumatori, predispuși la boli cardiovasculare

mezeluri

Asociația pentru Protecţia Consumatorilor susține că  100 de grame de salam tăiat felii ar conține până la 6 grame de sare, cantitate extrem de nocivă, dacă ținem cont că Organizaţia Mondială a Sănătăţii susţine că doza recomandată pentru un copil nu trebuie să depăşească 3-4 grame. Pe termen lung, consumul de produse procesate cu sare în exces duce la boli cardiovasculare şi diabet, spun medicii.

Potrivit unui studiu făcut de Asociația pentru Protecţia Consumatorilor, în care au fost analizate 51 de sortimente de salam, sarea în exces nu este singurul element care dăunează sănătăţii, mezelurile având în compoziție peste 26 de aditivi alimentari, conform Digi24.

Avertismentul Lygiei Alexandrescu, medic nutriţionist, este edificator pentru ce avem de făcut astfel încât să nu afectăm sănătatea copiilor noștri: „Dându-le copiilor astfel de produse nu facem decât să îi predispunem la o serie de boli cardiovasculare nu ca adulţi, ci mai devreme în adolescenţă, la hipertensiune ca tânăr, până la tulburări metabolice, apariţia diabetului, gutei”.

Sursa foto: a1.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *