Cum înșeală diavolul pe oameni?

Diavolii nu au nicio putere de a face minuni adevărate, ci prin halucinații mincinoase înșeală pe oamenii necredincioși și pe cei slabi în credință.

Sfântul Ioan Gură de Aur zice: ”Diavolii nu au reușit să vindece nici măcar pe vrăjitorii și fermecătorii care le slujeau lor, de beșicile și de bubele pe care le-a dat Dumnezeu prin Moise în Egipt (Ieșirea 9,11).

Și dacă dracii nu se milostivesc de sufletul tău, cum se vor întrista de durerea trupului tău? Diavolii se silesc să te scoată pe tine din Împărăția Cerurilor și deci cum te vor izbăvi pe tine de boli? Deci nu te amăgi creștine, că niciodată lupul nu se poate face oaie, nici diavolul nu se va face cândva doctor. Că mai lesne ca focul să înghețe și zăpada să încălzească, decât diavolul aă te vindece pe tine”.

Deci noi, când ne îmbolnăvim sau avem necazuri, sau copii de căsătorit, sau alte greutăți în viață, să nu alergăm la ajutorul diavolului și al slugilor lui care sunt vrăjitori și ghicitori, ci să mergem la biserică, să alergăm la preoți, la rugăciune și la post și îndată ne va ajuta Dumnezeu Tatăl nostru, care ne-a creat și care are milă de noi.

Pr. Daniil de la Rarău, Rugăciuni pentru izbăvirea de vrăji, farmece, blesteme și vrăjmași, Ed. Anestis

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *