Cei ce au credinţa tare în Dumnezeu să-i ceară neîncetat ajutorul

În casă, când eşti amărîtă, ca mamă, şi ai zis un blestem – că omul când este supărat, mai scapă câte un blestem -, nu-i o crimă că ai zis. Dar când te duci la spovedanie, să spui: „Părinte, când eram necăjită, am blestemat copiii”. Te-a dezlegat duhovnicul, dezlegată eşti. Dar tu să spui la spovedanie. Dar dacă moare mama şi a blestemat copiii, nici copiii nu putrezesc, şi ea se duce în fundul iadului. Că blestemul de mamă este mai puternic decât al preotului, pentru că ea are cea mai mare autoritate de la Dumnezeu asupra copilului. Nimeni nu se jertfeşte mai mult pentru copil în lumea asta ca mama. Mai degrabă să iei varga să-l baţi de o sută de ori, decât să-l blestemi. Auzi ce spune Solomon: Varga şi nuiaua dau înţelepciune copilului, iar copilul lăsat de capul lui, va aduce mare scârbă şi mare ruşine părinţilor săi.
Vă temeţi de vrăji! Să aveţi frică de Dumnezeu şi grijă să nu-L supăraţi cu păcatele. Şi farmecele nu vor avea nici o putere! Spovediţi-vă de păcate, postiţi şi mergeţi la Sfântul Maslu.
Cei ce au credinţa tare în Dumnezeu să-i ceară neîncetat ajutorul. Iar cei slabi în credinţă, care au cerut vreodată ajutorul vrăjitorilor, dacă vor să se mântuiască, mai întâi să se spovedească de acest păcat şi să ceară canon. Apoi, să nu mai apeleze la ajutorul satanei în orice nevoie ar fi, ci numai la Dumnezeu să alerge. Apoi să se roage cât mai mult cu rugăciuni şi lacrimi din inimă (Deuteronom 4, 29; Psalmul 118, 58; Ieremia 29, 13) şi aşa, cu răbdare şi credinţă, se vor izbăvi de vrăji şi vor primi darul Duhului Sfânt.

Din cuvintele arhimandritului Cleopa Ilie, Îndrumări duhovnicești pentru vremelnicie și veșnicie

 

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *