Ce beneficii are postul ținut în ultima zi lucrătoare a săptămânii?

Unul dintre cei mai mari duhovnici ai românilor, părintele Ilarion Argatu a lăsat credincioșilor o serie de învățături pentru a-i ajuta să își îmbunătățească viața. Multe dintre sfaturi se referă la una dintre cele mai importante zile ale săptămânii, cea de vineri. Este binecunoscut faptul că vinerea mulți români țin post. Câți știu însă, ce beneficii are postul ținut în ultima zi lucrătoare a săptămânii?

Credincioșii care postesc vinerea scapă de dușmani cunoscuți și necunoscuți, alungă duhurile rele și alungă orice necaz din preajma lor, scrie Adevărul. Părintele Ilarion Argatu a dezvăluit că postul ar trebui să fie însoțit și de câteva lecturi speciale.
Printre acestea se numără “Acatistul Sfintei Cruci”, „Acatistul Mântuitorului Isus Hristos”, „Paraclisul Maicii Domnului” și „Acatistul Sfântului Ciprian și Iustina”.

Duhovnicul a dat câteva sfaturi și credincioșilor care vor să scape de duhurile rele din preajma lor. Aceștia ar trebui să meargă la biserică pentru a se spovedi, iar părintele Ilarion Argatu susținea că preotul ar trebui chemat pentru a sfinți gospodăria chiar în ziua în care credinciosul postește. Astfel, duhurile rele vor fi alungate din locuință. De altfel, duhovnicul spunea despre cei care postesc vinerea că dezleagă blestemele și vrăjile făcute asupra lor, alungă duhurile rele și se eliberează de dușmanii cunoscuți și necunoscuți. Toate aceste învățături se regăsesc în volumul “Paraclisul și câteva dintre învățăturile preacuviosului părinte Ilarion Argatu”.

Fiu al unui primar, duhovnicul a primit numele Ioan la naștere. A venit pe lume într-o familie numeroasă în Valea Glodului. A urmat Seminarul Teologic din Dorohoi și apoi a absolvit Facultatea de Teologie din Cernăuți, în paralel cu Școala Militară din Bacău. La încheierea studiilor s-a înrolat în armată. În 1940 s-a căsătorit cu fiica unui preot și a fost hirotonit la Iași în Catedrala Mitropolitană. A început să slujească la Oniceni, alături de socrul său. A avut 5 copii. Cei trei băieți i-au călcat pe urme și au devenit preoți, iar cele 2 fete au ajuns preotese. După ce a rămas văduv, în 1972 s-a retras la Mânăstirea Antim din București unde s-a călugărit, devenind astfel Ilarion Argatu. A petrecut câțiva ani și la Mânăstirea Căldărușani, iar ultima sa destinație a fost Mânăstirea Cernica unde a fost vizitat de nenumărați credincioși și a ținut multe slujbe de exorcizare.

sursa: ro.blastingnews.com

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *