Cât de proști să fim, știm că cel care ține credința este cu Dumnezeu

“Rabdare! Rabdare, ca noi suntem in al VIII-lea veac si acuma progreseaza numai rautatea. Conducatorii s-au pus de acord ca sa darame tot ce-i bun si sa aduca in fata omenirii tot ce-i rau. Dupa ideile lor zic ca-i bine asa. Vin cu „Drepturile omului”! Drepturile omului, adica omul are dreptul sa faca orice faradelege pe fata pamantului, ca asa doreste el, ca „asa am dreptul”. Ca sa nu mai fie nici o ordine, sa nu zica nimeni:„Mai, lucrul asta nu-i bun!”

Biserica are hotar pus de Sfintii Parinti ai celor sapte Soboare Ecumenice ca orice pacat trebuie pedepsit, trebuie indreptat. Asta-i adevarul. Dar nu! Acuma asa zice lumea:„Orice vreau eu, aceea-i bun.“ Vezi?

Pana acolo s-a ajuns, cu hotarare de la con­ducatorii Uniunii Europene, ca se casatoreste barbat cu barbat. Cica „asa trebuie! Asa doresc eu si nu poate nimeni sa-mi zica ceva.“Atata sumedenie de exemple avem de la Sodoma si Gomora, te infricosezi numai cand vezi cum arata inca locul acela, si ei spun: „Nu! Am dreptul sa fac asa!” Adica voit tu te unesti cu Satana. Adevarat tu te unesti cu el contra lui Dumnezeu, lucrezi ce si cat poti contra lui Dumnezeu. Fiindca vine imparatia lui Antihrist, de asta se intampla asa.” (2003)

***

”Trebuie bagare de seama si ne rugam lui Dumnezeu sa ne lumineze mintea, ca acuma con­ducatorii omenirii asculta de vrajmasul. Auzi dumneata, nu s-o pomenit nici in povesti de mii de mii de ani ca omul sa-si faca toate patimile ce le doreste si sa nu fie pedepsit si sa nu fie certat de nimeni! „Ce vreau, fac!” Auzi dumneata?! Imparatia lui Antihrist s-a apropiat, de aceea e asa. … Asa de mult progre­seaza rautatea Satanei in sufletul omului ca se socoteste pe sine ca-i drept, orice faradelegi ar fi facut, dupa cum fac acuma conducatorii omenirii. Cele mai mari faradelegi de pe fata pamantului, cica ai dreptul sa le faci. Suntem cei de pe urma! Daca suntem in al VIII-lea veac, puteti sa va ganditi ca suntem cei mai de pe urma.

„Sfintii Parinti asa spun, ca in al VIII-lea veac o sa se strice rau crestinatatea, o sa devina calugarii ca mirenii. Ucenicul Cuviosului care o zis cuvantul asta l-o intrebat: „Pai mirenii cum o sa fie?” – „Mirenii o sa fie ca dracii, ca ispitele”. Vezi? Si incet, incet, vedem cu ochii nostri ca asa e. Si partea femeiasca si partea barbateasca umbla fara nici o rusine cu fel de fel de mode prin mijlocul oraselor.Fara nici o rusine!

Dar acuma, cand s-o declarat Dreptul Omului sa fie liber de orice opreliste? Puteti sa va inchipuiti unde o sa ajunga omenirea… De aceea, trebuie bagare de seama. Noi avem destule invataturi si drumul mantuirii fiecaruia dintre noi este deschis si foarte lesnicios de urmat, numai trebuie bagare de seama. Trebuie luare aminte.

Toti  sfintii care au proorocit venirea lui Antihrist spun cat de bun o sa fie el cand o sa se suie pe tron, cand o sa-l puna, ca el o sa fie conducatorul intregii omenirii. O sa fie cel mai milostiv, cel mai curat, cel mai contra faradelegilor, cel mai rau contra idolatriei. Ei, dar dupa ce se va inchina toata omenirea lui, de-acuma o sa inceapa sa-si arate rautatea. Imparatia lui Antihrist s-a apropiat, dupa cum scriu Sfintii Parinti, ca vedem Inceputul inceputurilor, se lucreaza pentru imparatia lui Antihrist. De aceea, trebuie sa respectam cu sfintenie credinta noastra adevarata, ca sa putem capata Imparatia Cerurilor. „(2003)

”– Fiecare avem o cunostinta, unul mai bogata, altul mai simpla, altul simpla de tot, dar stim care e adevarul, care-i credinta noastra, care-i credinta ortodoxa. Aceea s-o tinem. Cat de prosti sa fim, cat de simplu sa cunoastem, stim ca cel care tine credinta este cu Dumnezeu.”

Asa cum suntem noi, oamenii de-acuma, care n-ascultam invataturile Bisericii si ne facem voile noastre, de la sine ne dam in bratele ispititorului. Bineinteles ca atuncea cu Antihrist o sa fie fatis toata lumea. Daca ai pecetea [lui Antihrist] pe mana, ti se deschid toate portile, la banca, oriunde te duci, fiindca numarul acela-i facut cu mestesug in asa fel ca deschide portile. Vezi ce minunatie, ce „intelepciune”?

Dar Antihrist vine cu viclenie. Ei, sigur ca da. Ne spune Sfanta Scriptura ca intai o sa fie bun. Dar noi stim din Sfintele Scripturi ca regele evreilor e Antihrist. El o sa fie rege, o sa fie imparat. Dar n-o sa fie cu trupul asa, in haine de imparat. Ca un presedinte, cam asa o sa fie. Daca tu nu stii ca-i Antihrist si il accepti la inceput, ca el nu va spune ca e impotriva lui Hristos, si pe urma se intoarce si iti dai seama ca-i Antihristul”

Pr. Dionisie Ignat

Sursa: Staretul Dionisie, Lumea în vremurile de pe urma

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *