Ai consumat ouă în exces? Iată ce trebuie să știi despre acest aliment indispensabil

oua

Ouăle crude conțin din plin vitamina B12, care este esențială pentru sistemul nervos. Sportivii beau adeseori shake-uri proteice pe bază de ouă. De asemenea, sunt un remediu tradițional pentru mahmureală. Înainte de a folosi ouă crude, trebuie avute în vedere următoarele:

Albușul de ou crud distruge compusul biotină, din complexul vitaminic B, și, dacă este consumat în exces, poate duce chiar la o carență a acestei substanțe nutritive.

Femeile însărcinate, copiii, vârstnicii și bolnavii, persoanele cu un sistem imunitar slăbit nu trebuie să consume ouă crude, din cauza riscului de infecție cu salmonella. (În multe țări, păsările sunt vaccinate împotriva acestei bacterii, însă riscul nu a fost depășit.)

Ouăle au un conținut ridicat de colesterol concentrat în gălbenuș. Persoanele cu un nivel mărit de colesterol ar trebui să limiteze consumul ouălor la cinci pe săptămână. Totuși, având în vedere că cea mai mare parte a colesterolului este produs în organism (colesterolul este necesar în menținerea integrității celulare), fenomen perturbat de consumul de grăsimi saturate, este mult mai bine să reduci aportul de grăsimi saturate din unt, brânză și carne.

Au apărut pe piață și ouă cu conținut ridicat de acizi grași Omega 3, care pot contribui din plin la sănătatea inimii.

Sursa foto: bzi.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *